december 2, 2017

En lastbilschaufför spenderar otroligt många timmar ute på vägarna och ens lastbil blir som ens andra hem. Där är man hela arbetsdagen, de flesta raster spenderas där inne och när det är dags att sova bäddar man ibland ner sig i hytten. Många gånger kan man längta hem till ens personliga utrymme där alla bekvämligheter finns. Ett knep för att göra det lite mer bekvämt och ombonat i lastbilshytten är att inreda den på ett sätt som matchar ens smak och personlighet. Det gör att man kan känna sig lite mer hemma, vilket kan göra en stor skillnad när det kommer till trivselnivåerna. Det behöver inte heller bli så dyrt att göra om i hytten, även om man självklart kan göra det riktigt lyxigt om man vill.

Byt ut hela interiören

Om inredningen är tråkig i din lastbil kan du byta ut den så den får en roligare färg och ett finare material. Är den till exempel grå idag kan det kanske vara en bra idé att inreda den i rött, svart, blått eller någon annan nyans du gillar. Det går att inreda med många olika material som till exempel knappstoppat läder, bussplysch eller mockaimitation. Dessa material skärs ut efter de mått som lastbilens interiör har och limmas sedan upp. Till fönstret kan du sy gardiner i en trevlig färg som har ett fint mönster eller kanske fransar. Även sovalkovens draperi kan bytas ut till något som passar din smak bättre. Det går också att byta ut golvmattor, takets klädnad samt detaljerna på stolarna och dörrarna. Tänk bara på att välja bra material som placeras rätt så att det inte börjar brinna när det blir varmt i lastbilen.

Det är detaljerna som gör det

När det kommer till inredning så är det detaljerna som sätter stilen. Har interiören färdigställts enligt dina önskemål är det dags att börja med finliret. Vad vill du till exempel ha för slags belysning? Led lampor kan vara ett bra val att välja för led lampor är energisnåla och idag finns det alla möjliga typer av modeller att välja mellan. Skapa en belysning som gör det mysigt under kvällarna när du ska koppla av, så något som är skonsamt för ögonen men som även ger ett bra sken är ett bra val. Om du tycker att ovanstående tips verkar vara svåra att genomföra kan du faktiskt ta hjälp av proffs som specialiserar sig på lastbilsinredning. Det är inte särskilt många som gör det i Sverige, men dem som gör det brukar vara väldigt duktiga.

0