februari 14, 2018

Att Hyundai är en av världens mest kända bilmärken är det inte någon tvekan om. Varumärket startade faktiskt först som en grupp som kallades Hyundai Group. Det som senare hände var att företaget delades upp i 5 olika företag där Hyundai Motor Group fokuserade på att göra bilar. Företaget kommer från Sydkorea och Hyundai Group har funnits enda sedan 1947. Det som en del inte känner till dock är att Hyundai även tillverkar lastbilar. På mässor har Hyundai Motor Group nu visat upp sina nya tekniker som ska revolutionerna bilindustrin. Det som är i fokus är såklart motorerna, elbilar och hybridbilar. Hyundai har precis som många andra biltillverkare insett vikten av att gå över till miljövänliga fordon. Detta var något de stolt visade upp i form av nya mer effektiva varianter. Dock fanns det många nya produkter som var väldigt konservativa, till exempel många varianter av dieselmotorer och ännu fler bensinmotorer.

Fler marknadsandelar på en redan etablerad marknad

Miljövänliga alternativ kanske kommer mer i framtiden, då Hyundai dessvärre fokuserar mer på effektiva motorer i dagsläget än miljövänliga alternativ. Ett av deras kommande mål är att få en verkningsgrad på hela 50%. Det här är ett fantastiskt högt mål och är ett ovanligt mål, även bland konkurrenter. Mercedes är en aktör på marknaden som nyligen lyckats få upp en verkningsgrad på sina motorer över 50%. Det tog dem dock väldigt lång tid, flera år faktiskt och för en stor summa pengar. Att Hyundai ska kunna göra detta lika fort är ganska orimligt, men samtidigt är det här ett företag som förvånat innan. Vi får helt enkelt vänta och se vad som sker härnäst. Det siktar alltså att komma upp i den här verkningsgraden med sina vanliga motorer som vanligtvis brukar ligga på 25-30 procent. Ett sätt att uppnå detta på är genom att man kör förbränningsmotorer i lämpliga proportioner. Detta kom man på vid universitetet i Wisconsin-Madison och är en teknik som många biltillverkare och motorspecialister ägnar mycket tid åt.

Brett sortiment av motorer och bilar

En sak att ta upp är att Hyundai har en stor variation av motorer och bilar i sitt sortiment, precis som de flesta biltillverkare. De har varianter som passar för alla stadier i livet. Det finns modeller för de små och de stora familjerna, det finns modeller för den som gillar fart och fläkt och det finns modeller som passar den miljömedvetna bilisten. Dessutom ser det här bilmärket till att kombinera prisvärda bilar med hög säkerhet och snygg design. En ny sak som Hyundai är ensamma om på marknaden just nu är en ny teknik som de själva utvecklat och som gör det möjligt för bilister under färden att ändra mellan olika körlägen, till exempel som att byta mellan ekoläget och sportläget. Det finns andra som har dessa funktioner i en och samma bil, men det är knepigt att få till den här övergången när motorn redan är igång. Det här kan vara en stor fördel för lastbilarna som också kommer behöva bli mer miljövänliga.

0